Kattojen pesut, maalaukset ja pinnoitukset

Miksi katosta täytyy pitää huolta?

Suomen olosuhteet aiheuttavat katoille melkoisen rasitukset. Vuoden aikana on monenlaisia sääolosuhteita, pakkasta ja auringonpaistetta. Lisäksi katolle aiheuttavat rasitusta mm. sammaleen ja jäkälän kasvu, roskat, siitepöly ja lumikuorma.

Kun vesikaton kunnosta pidetään hyvää huolta, se voi pidentää katon käyttöikää merkittävästi. Katon maalaus ja kunnossapito kohentaa katon ja koko rakennuksen ilmettä!

Tiilikaton pinnoitus ja pesu

Tiilikaton pinnoitus tarkoittaa tiilikaton maalausta. Katon maalaus, antaa tilikatolle kestävyyttä ja luo huolitellun vaikutelman julkisivusta. Jotta katto toimisi tarkoituksenmukaisesti mahdollisimman pitkään, kannattaa katto pinnoittaa ainakin kerran elinkaarensa aikana.

Tiilikatto kannattaa käsitellä suoja-aineella noin 5–10 vuoden väliajoin. Levitettävä suoja-aine antaa hyvän suojan vettä, likaa ja kasvustoja vastaan.

Peltikaton maalaus ja pesu

Peltikaton huoltomaalauksen yhteydessä alustan kunto tulee tarkastaa huolellisesti. Katolta poistetaan lika ja roskat ja se pestään huolellisesti. Puhtaana pidetty ja säännöllisesti huoltomaalattu peltikatto kestää kymmeniä vuosia.

Huolella maalattu peltikatto on suojassa ilmaston syövyttävää vaikutusta vastaan. Huoltomaalaus on hyvä tehdä 10–15 vuoden välein tai kun maali irtoaa tai pintaan ilmestyy ruostetta.

Mitä katon maalaus tai pesu maksaa?

Ota yhteyttä, niin kartoitamme tilanteen ja laskemme tarjouksen!

Teemme kerrostalojen, taloyhtiöiden, tehdashallien ja omakotitalojen kattojen pesut, maalaukset ja pinnoitukset vahvalla ammattitaidolla.

Käytämme laadukkaita maaleja ja puhdistusaineita

Esimerkkejä töistämme